Verpakking

Geëmailleerde platen zijn uitstekend bestand tegen vocht, hitte, graffiti, krassen en ander vuil. Zoals bekend hebben ze echter ook een nadeel: ze worden gemakkelijk beschadigd door schokken (vooral aan de hoeken en randen).

Men kan alle pakjesdiensten testen en er de beste uitzoeken. Men kan op alle pakjes de vermelding "zeer breekbaar" aanbrengen. Er kan worden verwezen naar de verzekeringsvoorwaarden van de pakjesdiensten. Toch kan er nog altijd een ongeluk gebeuren bij de levering.De kwaliteit en stevigheid van de verpakking is dan ook van het grootste belang.

In plaats van u een lange uitleg te geven, tonen we u liever enkele foto's om te tonen met hoeveel zorg onze geëmailleerde platen worden verpakt ...

Levering

Als u een bestelling plaatst, kunt u kiezen om die bij ons af te halen (zodat u geen leveringskosten betaalt), of om ze naar een adres van uw keuze te laten brengen (bij u thuis, of bijvoorbeeld op kantoor).

Ter plaatse afhalen

Als u een bestelling plaatst, wordt de optie "ter plaatse afhalen" standaard ingesteld. Als u de bestelling ter plaatse wilt afhalen, neem dan contact met me op, zodat we een afspraak kunnen maken (ik beschik namelijk niet over een winkelruimte).

Levering op een adres van uw keuze

Als er niemand thuis is wanneer de pakjesdienst langskomt, wordt er een bericht achtergelaten. Daarop staat hoe u uw pakje kunt afhalen. De manier waarop dat gebeurt, is afhankelijk van het land waar u woont. Meestal kunt u het pakje afhalen in het postkantoor in de buurt van het adres waar u de geëmailleerde plaat naartoe hebt laten sturen.

Het pakje zal enkel worden overhandigd als er voor ontvangst wordt getekend.. OPGEPAST!: de leverancier heeft niet per se de handtekening van de bestemmeling nodig (als op het opgegeven adres iemand anders aanwezig is, kan die persoon ook tekenen voor ontvangst). Als u het pakje op kantoor laat leveren, kan de leverancier het bij de receptie achterlaten als iemand voor ontvangst tekent. Met andere woorden: als u een pakje op kantoor laat leveren dat zichtbaar beschadigd is, zult u het niet kunnen weigeren (tenzij u uw collega aan de receptie duidelijke instructies hebt gegeven).

Schadegevallen

Controle bij de levering

Ondanks de zorg die we besteden aan de verpakking, is een ongeluk bij een levering niet uitgesloten (het probleem ligt niet aan COUSTOON, maar is onvermijdelijk voor alle pakjesdiensten in het heelal). Om nutteloze woordenwisselingen te vermijden, lijkt het ons noodzakelijk dat u meteen bij de ontvangst van uw pakje controleert of uw plaat niet beschadigd is..

Zichtbaar beschadigde verpakking

Als bij de levering blijkt dat de verpakking duidelijk is beschadigd, moet u weigeren om het in ontvangst te nemen. Transporteurs zien er namelijk niet op toe dat de koopwaar wordt geïnspecteerd. De transporteur zal het pakje weer meenemen en ik stuur u de plaat terug met een nieuwe verpakking, nadat ik heb gecontroleerd of ze niet beschadigd is.

Verpakking is oké, maar de plaat is beschadigd

Als blijkt dat de verpakking niet beschadigd is, maar de plaat wel op het moment dat u ze uitpakt, gelieve dan zo snel mogelijk contact op te nemen, zodat we een oplossing kunnen zoeken.

Als de inhoud van de verpakking ontbreekt of beschadigd is zonder dat er enige schade aan de verpakking te merken was bij de levering, moet u zo snel mogelijk (binnen 48 uur) een schriftelijke klacht indienen bij COUSTOON. Ik heb namelijk maar tot 7 werkdagen na de levering tijd om een klacht in te dienen bij de leverancier (daarna kan het niet meer!).

De oorspronkelijke inhoud en verpakking en alle informatie en documenten die het onderzoek kunnen bevorderen en als bewijs gelden, moeten bovendien ter controle worden overhandigd aan de leverancier, zodat die de klacht kan behandelen.

Verzekering

Wij sluiten altijd zonder enige uitzondering een verzekering af die de waarde van de geëmailleerde plaat dekt (de kostprijs is inbegrepen in de hieronder vermelde leveringsprijzen). Omdat we stevige verpakkingen gebruiken, is het erg onwaarschijnlijk dat een plaat wordt beschadigd door een industriële behandeling (de pakjes worden verwerkt in sorteercentra) of omdat ze ruw worden behandeld in een bestelwagen, een vrachtwagen of een vliegtuig. Toch neemt COUSTOON altijd een verzekering voor ongevallen (bijvoorbeeld een pallet of een gewicht van 16 ton dat op de doos valt, of een pakje dat verloren geraakt bij de post,...).

Na een grondige vergelijking van de verschillende pakjesdiensten, kozen we voor BPost (de Belgische post), omdat het bedrijf de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt als je een verzekering neemt.

Een aantal bekende privébedrijven kwamen niet in aanmerking omdat ze torenhoge tarieven hanteren!

Privébedrijven die met een netwerk van krantenwinkels en dergelijke werken, bieden weliswaar de beste prijzen aan, maar kwamen niet in aanmerking omdat ze voor hun verzekering enkel rekening houden met het gewicht van de pakjes, en niet met de waarde ...

Leveringstarieven en -termijnen

In de onderstaande tabel staan de tarieven (alles inclusief) in euro, en de maximale leveringstermijnen, rekening houdende met het feit dat pakjes twee keer per week worden verstuurd.

De tarieven worden aangepast aan de evolutie van de brandstoftoeslagen die de pakjesdiensten aanrekenen en elk kwartaal kunnen worden aangepast, en aan de indexering die BPost een keer per jaar toepast.

Leverinstarieven en -termijnen

Het is belangrijk om erop te wijzen dat er voor verzendingen naar landen buiten de EU bijkomende douanekosten kunnen worden aangerekend die niet inbegrepen zijn in de hieronder vermelde verzendingskosten of in de prijs van de plaat. Douanekosten zijn uitsluitend ten laste van de koper.

Ter herinnering: onze licenties zijn enkel geldig in de volgende landen: België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk (met inbegrip van de overzeese departementen en gebiedsdelen), Italië, Zwitserland en Canada. We sturen bijgevolg enkel pakjes naar de voornoemde landen.

Hoog van bladzijde